Bodins RullarRunt

Vi blev helt plötsligt med husbil och drog till Italien..underbart ,annorlunda och otroligt härligt! Frihet på 15 kvm! Familj och vänner..här kan ni följa med oss!! 😂

On the road again..

Publicerad 2015-07-14 02:29:42 i Italien 2015,

Ja då var det dags att bege sig ut och upptäcka Italiens vägar och hemligheter igen efter fem underbart härliga dygn hos Anita och Charlie i Deras fantastiska hus i Perano. Vilka dagar med värme vila och ro i sinnet. Dom har visat oss Italiens fina sida i sin lilla by. Byn innehar ca 1600 invånare, en kyrka och en liten bar med fem bord och ett härligt lugn därav. Under dessa fem dygn har vi klarat av mer än jag förstår i denna värme. Jörgen och Charlie har monterar utedusch och druckit öl, byggt soffa runt deras olivträd och druckit öl, gått runt med röjsågen och druckit öl. Ja den var kall så den var tvungen att drickas med jämna mellanrum för att inte bli varm!!  Monterat tv och druckit vin..ja dom var inne där det var svalt så då passade dom på att dricka ljummet röd vin för att inte kyla ner sig. Vi gick långpromenader och en kväll gick vi förbi ett hus som var till salu " vendesi" vi frågade om vi fick komma in och det fick vi..fast hon hade iklätt sig pyjamas och dom skulle visst äta sitt stekta kvällsägg, då det låg och puttrade på spisen. Men vi fick en rundvisning och en hårsnodd, tror hon tyckte mitt hår såg lite trött ut. Underbara människor, inbjuden i deras kvällsliv sittandes och prata, läs tjattra, nån blandning av italienska engelska och svenska kan man kalla det  svengalienska..månne..ja vi blev bjuden på en kall öl oxå i deras Matrum till Jörgens stora glädje. Ja för jag hade i stort sett byggt om, packat och flyttat in redan..för vill gärna vara där i trakten bland olivlundarna och varma människor. Menmen Inte än..har packat upp igen för huset var lite för ensligt när väl extasen lagt sig. Vi går hem Anita bjuder på en magisk pasta..älskar de..sitter med rödvinet och myser med låg ljuv musik och ett grymtande..grymtande!! Jajust grymtande!! Det är vildsvinen..japp vildsvinen..står nedanför staketet..10 meter..aaaahhh!! Tur vi har hundar som varnar!! Så dessa dagar har även förgyllts av massor av djur och av olika raser..hundar, fyllehundar, vildsvin och två skator..😂..men nu är det som så också att dessa skator är väldans flexibla i sitt varande så dom är som oftast i sin skepnad som två vackra ljuva tillmötesgående spinnande kattungar..eller hur Anita..😂
Ja tusen tack än en gång för alla Goa skratt!! Nu kommer ni tyvärr aldrig att få njuta själv i ert fina hus..
Under vemod satt vi oss i bilen för nytt äventyr, styrde mot Gaeta som jag så gärna ville se helheten av och visa Jörgen,  var där på konferens och hade så roliga dagar med min kära Barndoms och arbetskamrat Annica för ett par månader sen. Så sagt och gjort vi körde runt där i byn/lillstaden, väldigt mysigt, havet på ena Sidan och gammalbebyggelse på andra. Fanns dock ingen camping som låg nära staden..vi har ju sån otrolig planering denna resa, stannar till i staden och googlar lite sådär..som ett lotteri..vi kör å kör in och ut på olika campingar..och vad jag än har skrivit om
Landet som förlorat två världskrig så har dom otroligt fina campingar där..här i Italien ser det ut som det har varit två världskrig alldeles igår på campingarna. 
Vi åker 2 mil utanför Gaeta och ser en fräsch skylt..camping..då är klockan ca 7 och min man är så sprudlande glad över att vi har uthärdat hela dan utan mat och nästan dryck oxå och inte "tjafsat" utan hållit god min och haft trevligt trots energi och syrebrist..det hade inte många gjort säger han.. Och hyperventilerar..Jag undra om inte han hade nått mantra han  körde för att inte bryta ihop..S..vi kör in och möts sv en skylt det står -pets not allowed- men vi skojar till det och går fram och frågar för det är en fin camping..med fin menar jag att det är 2 meter mellan bilarna och en liten gång..men det underbara havet är alldeles bakom och överväger det hela. Döm om min förvåning..vi får ta med hundarna in bara vi bär dom och inte rastar dom på campingplatsen..kan man väl lova.. ett svagt ögonblick av hunger och trötthet..eller hur..vi går runt och hittar en plats som vi bestämmer oss för..ja "vi" gör det nuförtiden..vi går tillbaka pratar med receptionen och får klartecken. Nästan med havet som granne..mmmyyys..vi backar in och upptäcker att vi kommer att få allt blod i fötterna om vi står så, vi kör ut och vänder bilen och det känns okej..kopplar i elen raskt och skall återigen börja gå "all in"..går in i bilen och inser att här är nu svalt när aircondition är på, men allt blod kommer att vara i huvudet om vi står på detta vis..går ut kopplar ur elen kollar och kör in på snedden men kommer inte riktigt upp då vi kör halvfast i sanden så vi vänder bilen och Backar in på snedden ..tror inte vi missade nått sätt att komma in på faktiskt..och Jörgen tar själv fram sin  Kommaframöl, liksom för att påvisa att nu är det slutkört fram och tillbaka här på denna plätt.,han liksom tror han är klar..men ack vad han bedrog sig..vi tittar och jag säger med ljuv stämma -tror vi skall byta plats?!? Tycker inte du det också min lilla Gobit? Han har nu kommit tillstadiet innan homosapiens ser jag raskt..-vi har nu vridit bilen i fyra omgångar och det är inte bra. Det tycker inte hon bakom heller för hon har satt på sig munmask för avgaser, annars skulle hon nog varit avsvimmad av giftig inandning efter detta snurrande med backa in, kör in, backa tvärsöver och köra tvärsin..detgårint!! 
Jag får med mig min älskade med en campingkarta Och kika på andra platser iaf..han är inte sprudlande överens men han gör det och vi hittar en annan plats som inte är i en backe och vi är ganska själv. Vi bestämmer oss..Jörgen hämtar bilen..tanten bakom tackar Gud att det är sista gången hon förhoppningsvis ser bilen rullandes åt något håll..jag tar hundarna..i famnen..ja man fick INTE rasta dom härinne..vi backar in och nu kör vi verkligen "all in" igen, det är 40 grader utanför bilen och 34 inne!!elen kopplas i.. Nej justja vi har ingen presenning längre..Jörgen springer..läs lunkar, iväg toll receptionen och köper en kommer tillbaka och nu kör vi..press ut hundgård upp bord stolar filt handdukar skålar filtar och där gick elsäkringen..slår på den börjar laga mat och där gick elen igen..går ut slår upp säkringen..det har iaf blivit 32 grader i bilen med aircondition på stötvis. Till slut ser jag bakändan på min man beslutsamt traska iväg riktning reception!! Han ser inte sådär jättelycklig och harmonisk ut..S..men han får med sig en kille som tittar i elskåpet och säger only 3 ampere, noo frizzY..nämen Toppen hungrig energilös och ingen aircondition på 10kvm..men då kommer receptionen och säger att vi kan köpa en säkring som håller..ja men vad bra, känns ju inte riktigt rätt att Man sätter en säkring som man vet inte kommer att hålla..dvs vi hyr en plats med el men får även köpa säkringen för att elen skall fungera..logiskt de..jaa!! Som att gå till badhuset och betala entré men innan Man skall dyka kommer nån och frågar om och hur mycket vatten man vill göra ett tillägg på för att kunna hoppa i..oxå köper man så många liter vatten man behöver för att inte slå i huvudet i botten..vad trodde dom att vi skulle sitta och kolla på elskåpet..?!? men vi göööör det..!! Måste ha lite luft och mat!! Äntligen mat!! Vi äter tar en kall öl och bara myser!! Nu är allt på plats!
Dags för dusch måste duscha..den ligger bredvid..men måste på toa först..dom ligger i samma byggnad..massor av bås..vissa med stora hål i golvet och vissa med små..ja det funkar men undra om jag duschade i rätt Bås bara!!? Vem f-n kom på att kvinnor skall stå med benen brett isär och göra sina behov?!! Men nöden har ingen lag..det blev ett besök-önskar att jag haft gummistövlarna med bara..men jag har ju duschskor nu så jag är riktigt nöjd..;) 
Men nu sitter vi här och har det helt underbart härligt utanför vårt bo efter att ha gått en långpromenad med hundarna ..ja vi blev tagen av vakten och tillsagd att man får inte ha dom gåendes utan måste bäras..ja det är ju lätt att rasta en hund i famnen..så vår utmaning kommer väl att bli  att försöka få dom att pricka det stora hålet i golvet på damernas då under denna vistelse..inte många som lyckas med det inte ..men tydligen gör Italienarna det, eller är det därför det går lösa hundar precis överallt för då kan man ju säga -IT wasn't miiin!! 

Dagens lärdom -undvik byxor på damernas toalett..OCH..tröja om du skall rasta hunden i famnen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela