Bodins RullarRunt

Vi blev helt plötsligt med husbil och drog till Italien..underbart ,annorlunda och otroligt härligt! Frihet på 15 kvm! Familj och vänner..här kan ni följa med oss!! 😂

På Öland..

Publicerad 2015-07-30 22:00:51 i Italien 2015,

..hamnade vi!! Efter två dygn i Malmö hos kära bror och svägerska och massa trevligheter..så var det dags att fortsätta mot hemstaden. Vi var inte riktigt 100 om vi skulle åka de 75  milen ca direkt eller ta en avstickare. Jamen vi gör det..vi kör till Öland..jaaa det göööör vi..kan vara kul att se hur det ser ut där nu..vi har ca 37 mil dit och så tar vi resterande om en eller två dagar beroende på hur vi känner för att göra..japp så blev det..ändra koordinater och sätter fart ditöver..underbart att kunna vara spontan även i Hemlandet!!  Åker till ställplatsen i Borgholm men döm om vår förvåning den var full..ingen övre makt med i hemlandet inte..


..fick bli Kapelluddens camping, där var man i ungdomens dar och tältade..oj vad den var förändrad..kan inte minnas att det var en familjecamp..men kanske inte hade ögonen på det då..var väl mer partytältning..😳..just som vi kommer dit går solen i moln och det börjar dugga..men vi får en plats och nu blir det ingen överläggning om hur vi skall stå..mer än -hur blåser det minst..men det avgör vi innefrån bilen..vi kör in..en gång bara..utan kommaframöl..Hundhage..stol..bord..kylkuddar..mm..nä skulle just nu behöva lovika vantar..och gasolvärmare..vi stannar inne till det värsta är över och går sen ut..lite kikande först..jodå vi hinner få ner markisen..frågan är bara om den håller..5 10 eller 15 minuter..det blåååser här vid vattnet..men det doftar havsluft och regn iaf..det är fräscht å gött! Vi skyndar oss att ta ut Hundhage bord och stolar iaf..kokar några pölser..ja vi stannade till INNAN campingen den här gången och provianterade..tar med oss det ut under markisen och sitter där i smattret och avnjuter detta..snabbt må det gå så det inte blir kallt..just då och där bestämmer vi oss igen.,för INTE ha Sverige semester i husbil..nää vi har aldrig haft det och vill inte ha det..kan bli nån sväng och fjällvandra i höst men Thats IT!! I vårt tycke är husbil för att leva ett upptäckar liv i andra länder i Europa..gärna lite sol och kunna vandra runt utan Sverigedräkt och lovikavantar..kanske låter neg men alla är vi olika..och vi är inte skapta för detta campande som man gör i Sverige..vi överlåter det till dom andra som tycker det är spännande..enda spänningen som finns här just nu är väl 230 Volt som vi har i uttaget..
..ser väl inte lika färggrannt ut..men väldans ordningsamt 😝
Vi drar upp i Borgholm centrum, går runt i hamn och torg, sätter oss och myser på ett café med en varm kaffebaileys, värmer gott nu det..då kommer solen och myser med oss i tio minuter..



..härligt..sen drar vi oss till boet och då börjar det smattra igen tio minuter..sen blir det sol igen..då rusar vi ut med engångsgrillarna..ja vi har inte köpt nån grill än till mannens förtvivlan..han fnyser å pyser och googlar weber grillar för camping..han vill inte ligga på knä i gräset och grilla på grillar som bara röker..jag har ganska kul..weber älskaren på knä i gräset..med två rykande folieformar..😂




..-kolla han bakom..han har iaf en gasolgrill han..t o m färgen spelar ingen roll..😂 ..-jag har hellre en rosa weber än engångsgrillar..men det blir klart till slut och väldans gott!! Fast det var på engångare..men jag är övertygad att det var första och SISTA gången i detta bo..😂
Oxe halloumi färsk lök och färska champinjoner..lite sås och ett glas ljummet rött vin..snart en månad sen det så det var mumsigt..

Nu sitter vi här inne i boet och har det jättemysigt..mätta och belåtna..med live musik utanför..är visst after beach..vi skall ha after meal och ramla i säng nu..men kanske..kanske knäpper vi på tvn från BENGT..är lite sånt läge nu..

Dagens lärdom..allt blir vad man gör det till..ingen rök utan eld..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela